Dieta o niskim indeksie glikemicznym opiera się na spożywaniu pokarmów, które wolniej i stabilniej podnoszą poziom cukru we krwi. Skupia się na produktach pełnoziarnistych, warzywach, owocach, białkach i zdrowych tłuszczach, jednocześnie unikając wysoko przetworzonych węglowodanów i cukrów. Indeks glikemiczny (IG) wskazuje, jak szybko dany pokarm podnosi poziom glukozy we krwi w porównaniu do glukozy.
1200-2600 kcal
od 54,90 zł / dzień
Od dietetyka
3-5 posiłków
Dieta o niskim indeksie glikemicznym opiera się na spożywaniu pokarmów, które wolniej i stabilniej podnoszą poziom cukru we krwi. Skupia się na produktach pełnoziarnistych, warzywach, owocach, białkach i zdrowych tłuszczach, jednocześnie unikając wysoko przetworzonych węglowodanów i cukrów. Indeks glikemiczny (IG) wskazuje, jak szybko dany pokarm podnosi poziom glukozy we krwi w porównaniu do glukozy.
1200-2600 kcal
od 54,90 zł / dzień
Od dietetyka
3-5 posiłków