Dieta wege z rybami, nazywana także pescowegetarianizmem, to sposób odżywiania, który łączy elementy diety wegetariańskiej z dodatkiem spożywania ryb i owoców morza. W diecie tej wyklucza się mięso, w tym drób i czerwone mięso, ale nadal spożywa się produkty roślinne oraz ryby.
Osoby na diecie wege z rybami opierają swoje posiłki na warzywach, owocach, orzechach, nasionach, zbożach i roślinach strączkowych, które dostarczają składniki odżywcze, takie jak witaminy, minerały i błonnik. Ryby i owoce morza są dodawane jako źródło białka i kwasów tłuszczowych omega-3.
z rybami
Dieta wege z rybami, nazywana także pescowegetarianizmem, to sposób odżywiania, który łączy elementy diety wegetariańskiej z dodatkiem spożywania ryb i owoców morza. W diecie tej wyklucza się mięso, w tym drób i czerwone mięso, ale nadal spożywa się produkty roślinne oraz ryby.
Osoby na diecie wege z rybami opierają swoje posiłki na warzywach, owocach, orzechach, nasionach, zbożach i roślinach strączkowych, które dostarczają składniki odżywcze, takie jak witaminy, minerały i błonnik. Ryby i owoce morza są dodawane jako źródło białka i kwasów tłuszczowych omega-3.
1200-2600 kcal
od 3 do 5 posiłków
od 46,80 zł/dzień
naturalne zamienniki
skomponowana przez dietetyka